Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, care ofera o gama de servicii ce include voce, mesaje, date si comunicatii fixe. Vodafone are divizii in 26 de tari, 55 de retele partenere in intreaga lume si operatiuni de broadband fix in 17 tari. La 31 decembrie 2014, Vodafone avea 444 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 11,8 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix.
Vodafone Romania avea un numar total de 8.604.569 de clienti, dintre care 8.016.023 utilizatori ai serviciilor mobile, la 31 decembrie 2014.
In 1997, Vodafone lansa primele servicii de telefonie mobila GSM in Romania, sub brandul Connex. Astazi, avem peste 8 milioane de clienti si suntem operatorul preferat al segmentului business, fiind certificati in numeroase randuri drept cea mai buna retea de date mobile. Cea mai recenta certificare a venit in februarie 2015, din partea auditorului independent p3 communications, pentru cel mai bun punctaj al serviciilor de date si telefonie mobila, dupa masurari efectuate in toate retelele mobile din Romania.In comparatie cu alte retele din Romania, masuratorile arata ca reteaua Vodafone Romania a obtinut certificatul “Best in Test” atat pentru serviciile de date, cat si pentru cele de telefonie, in testul Mobile Benchmark Romania, desfasurat de P3 communications.
In urma dezvoltarilor continue ale Supernet™ 4G si a extinderii retelei 4G, utilizatorii Vodafone Romania se bucura acum de cea mai buna experienta de voce si date, in retelele 2G, 3G si 4G.
Avem o istorie bogata a premierelor tehnologice pe piata romaneasca: de la prima retea GSM, la prima retea 3G, pana la recenta lansare a serviciilor 4G. In 2014, Vodafone continua sa investeasca in extinderea retelei 4G (de la sute de site-uri 4G la mii de site-uri in zeci de orase din toata tara). In prezent, Vodafone are acoperire 4G in toate resedintele de judet, precum si cele mai importante statiuni montane si de pe litoral.
Vodafone se implica in comunitate prin Fundatia Vodafone Romania, care a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.
Official Website